Veelgestelde Vragen

Veelgestelde vragen

  • Hebben jullie een wachtlijst?

    Wanneer je je aanmeldt, dan word je op een korte aanmeldingenlijst geplaatst. Afhankelijk van de klacht en je eigen mogelijkheden wordt er zo snel mogelijk een afspraak ingepland bij een van de logopedisten. Heb je voorkeur voor een bepaalde dag of tijd, bepaalde locatie of bepaalde logopedist, dan kan de wachttijd wat langer zijn. Er moet dan namelijk een geschikte plek in de agenda vrij zijn.

  • Hoe kan ik een afspraak maken?

    Je kunt je op verschillende manieren aanmelden:

    - Vul het contactformulier in op onze website, we nemen zo snel mogelijk contact op.

    - Mail naar info@logopediedoetinchem.nl, we mailen zo snel mogelijk terug.

    - Bel naar 0314-362965.

  • Heb ik een verwijzing nodig van een (huis)arts?

    Logopedie is direct toegankelijk, je hebt dus geen verwijzing nodig van de huisarts. Wel kunnen we je na de intake vragen om alsnog een verwijzing bij de huisarts te halen. Op de dependances in de scholen willen we wel een verwijzing van een arts, zodat het duidelijk is dat er een medische klacht is.

  • Wat moet ik meenemen tijdens de eerste afspraak?

    Tijdens de eerste afspraak neem je de volgende dingen mee:

    - Geldig legitimatiebewijs;

    - Zorgpas;

    - Indien je een verwijzing hebt, dan mag je deze meenemen.

  • Met welke zorgverzekeraars hebben jullie een contract?

    Logopedie Reijmer heeft met alle zorgverzekeraars een contract. De declaraties worden rechtstreeks bij de zorgverzekeraar ingediend, hier heb je zelf geen omkijken naar.

  • Wordt logopedie vergoed door de zorgverzekeraar?

    Logopedie wordt vergoed vanuit de basisverzekering, je hebt hier geen aanvullende verzekering voor nodig. Logopedie valt onder het eigen risico, voor personen onder de 18 jaar geldt het eigen risico niet. Het wettelijk eigen risico is voor 2024 vastgesteld op 385 euro. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, dus de behandeling zal altijd worden vergoed door uw zorgverzekeraar.


    Gemiste of te laat afgezegde afspraken worden niet vergoed door de zorgverzekeraar, deze kosten komen dus voor uw eigen rekening. Indien een behandeling niet of niet op tijd (24 uur van tevoren) wordt afgezegd, zal deze in rekening worden gebracht (ongeacht de reden). De kosten hiervoor bedragen 30 euro.

  • Waar zitten jullie in Doetinchem?

    De praktijk heeft zes locaties in Doetinchem. De hoofdlocatie bevindt zich aan de Hofstraat 22b. Daarnaast heeft Logopedie Reijmer nog vijf dependances: Schubertlaan (De Bolster), Verdilaan (Wilhelminaschool), Bezelhorstweg ('t Noorderlicht), Rooseveltstraat en aan het Zonneplein (De Zonneboom). Ook zitten we op een aantal andere scholen, kijk eens bij 'de praktijk' voor meer info.

  • Waar moeten we parkeren aan de Hofstraat?

    De Hofstraat ligt in het betaald parkeren gebied van Doetinchem. Achter het pand kan er binnen de zwarte hekken gratis geparkeerd worden. Je vindt de parkeerplaats door vanaf de Hofstraat de Nieuweweg in te slaan en daarna gelijk rechts het Hovenstraatje in.

  • Zijn jullie ook 's avonds open?

    De hoofdlocatie aan de Hofstraat is ook in de avonden geopend. Het is mogelijk om op donderdagavond een afspraak te maken, andere avonden in overleg. Wel worden niet alle klachten op alle avonden behandeld. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

  • Hoe lang duurt de therapie?

    Hoe lang je in behandeling bent is erg afhankelijk van de klacht en van je eigen motivatie. Het is lastig om een inschatting te geven hoe lang een logopedische therapie gaat duren, de logopedist probeert hier na de intake en het onderzoek een grove inschatting van te geven.

  • Ik heb al een paar keer gebeld, maar krijg steeds voicemail.

    De praktijk is telefonisch bereikbaar wanneer de praktijk geopend is, buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten. Wanneer de praktijk geopend is en de logopedisten aan het behandelen zijn wordt de telefoon niet opgenomen, ook dan kan er een bericht achter worden gelaten. De logopedisten proberen je zo snel mogelijk terug te bellen. 

  • Hoe lang duurt een behandeling?

    De behandeling duurt maximaal 25 minuten. De laatste minuten is er tijd voor administratie en het maken van een nieuwe afspraak.

  • Logopedie is toch alleen voor kinderen?

    Logopedie is zeker niet alleen voor kinderen. In onze praktijk worden ook veel volwassenen behandeld, vanwege stemklachten, ademhalingsproblemen, neurologische problemen of problemen in de spraak. Ook worden er veel volwassenen gezien voor OMFT. Kijk maar eens onder het kopje behandelingen voor meer informatie.

  • Wat doe ik als ik een klacht heb?

    Als er klachten zijn over de logopedische behandeling, kun je dit het beste eerst voorleggen aan de behandelend logopedist en/of de praktijkhouder. Mocht dit onvoldoende resultaat opleveren, dan kun je gebruik maken van de klachtenregeling opgesteld door de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (www.nvlf.logopedie.nl). In de wachtkamer van onze praktijk ligt hierover een brochure over hoe dit het beste aangepakt kan worden.

Share by: